Vilken är den bästa vägen till Jobbet i Göteborg?

Varje dag pendlar människor till jobbet. Hur tar man sig till sin arbetsplats på bästa sätt? Göteborg erbjuder en variation av kommunikationsmedel.

Spårvagn är kanske det färdmedel som man tänker mest på när man säger Göteborg.  Spårvagnsnätet i göteborg byggs ut med jämna mellanrum. Senaste gångerna det har skett är vid stenpiren där vagnen numera går från brunnsparken via stenpiren till järntorget. Innan dess var det den nya tunneln mellan Korsvägen och Chalmers som var den senaste utbyggnaden av sårvagnsnätet.

Uber har också tagit marknadsandelar de senaste åren. De jobbar mer mot större grupper som skall förflytta sig mellan kontor.

Göteborg är en relativt liten stad vilket gör att väldigt få resor är längre än 20 minuter.  Du tar dig snabbt från Korsvägen till järntorget eller nordstan med vagnen på 15 minuter.

Styr och ställ är en cykeltjänst som också fungerar som ett bra transportmedel i Göteborg. Tjänsten kostar 75 kronor per år och då får du cykla hur många 30 minuters-cykel-turer du vill. Perfekt för pendlaren alltså. Cykeln är 3 växlad med japansk-växeltillverkare. Det är trumbroms både fram och bak på cykeln.

De vanliga taxibolagen är ett annat alternativ för att pendla . Detta kostar dock avsevärt mycket mer än de andra alternativ. Göteborgstaxi till exempel tar ungefär 500 kr i fast pris ut till landvetter. Ingenting för normalinkomsttagaren med andra ord.

Om jag skulle välja ett transportmedel till och från jobbet hade jag valt spårvagn i Göteborg. Du får se så mycket om man jämför med tunnelbana och priserna är helt humana.

Börja ta spårvagn till jobbet eller till din nästa dagskonferens.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *