Aktiviteter nära Lorensberg

Har du hyrt hotellrum eller konferenslokal i Lorensberg med dina kollegor och vill hitta på något medan ni ändå befinner er där? Lorensberg är en bra knutpunkt till äventyr och nöje och ligger bra centralt.

Du ligger mellan Liseberg, Avenyn,  Heden och Ullevi. Bästa restaurangerna ligger ett stenkast från Lorensbergs hotell och en blandning av stadsmiljö och vackra parker finns här. Du har även Göteborgs största Biograf några kilometer bort.

Liseberg har många roliga aktiviteter och jippon förutom nöjesparken och har några stycken scener med framträdanden, restauranger inne på nöjesparken och en rad olika tävlingar och spelrum.

Bergakungen Biograf har totalt 14 salonger och en flera vänthallar, kiosker, toaletter, barer och restauranger. Läs mer om vad som går på bio nu!

Avenyn är en trevlig gågata med shopping, omkringliggande butiker gör gatan lite roligare. Här finns även barer och klubbar att kolla in för livliga kvällar. Längst upp på avenyn ligger statyn Poseidon och stadsbiblioteket.

Ullevi har bästa platserna om du är fotbollsintresserad. Här spelas även konserter och har festivaler på sommaren.

Heden är mest känt för sina gigantiska sportplan och ligger bakom Avenyn och framför Ullevi. Heden har även sin egen busshållplats där ett flertal bussar går.

Restauranger och utelivet runt om Lorensberg är enligt vissa det bättre av Göteborg, här är mer middags hak än festande. Rätt nära ligger korsvägen och södra vägen som även är kallad evenemangsstraket.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *