Att inreda en trygg arbetsmiljö

Vem hade trott att inredning var så viktigt för människohjärnan? För att kunna göra bra ifrån sig på arbetet krävs att man trivs och känner sig trygg i den miljö man vistas i. Vissa studier tyder på att en viss arbetsmiljö hjälper till att slutföra stora beslut och en bra arbetsmiljö kan alltså ha en positiv påverkan på företagets framgångar. Vem skulle inte vilja att möblerna hjälper till vinst?

Ljusa och fräscha lokaler har en tendens att hålla fokuset och energi nivån på topp. Har du inga fönster i din byggnad så se till att investera i ett par ljusrör, vitt sken ger en bättre känsla!

Storleken på rum och höjd till tak. Stora lokaler  kan både vara bra och effektivt men se till att använda textiler för att minska ekot i rummet. Ibland kan rummen även bli förstora men det ordnar du lätt med att centrera möbler i rummets mitten, placering av möbler längst väggar har en tendens att rama in den redan tomma ytan och få rummet o-inbjudande.

Vart du ställer soffan avgör om gästerna stannar länge eller inte. Har du en soffa i mötesrummet, kanske du har ett stort kontor med både soffa och bord och du knappt använder soffan. Glöm inte att placering av soffan är lika viktig om inte viktigare än de andra möblerna. Att ha en soffa vänd med ryggen mot dörren är inte trevligt och kommer inte ens få den mest efterhängsna person att känna sig välkommen. Soffans sits skall man mötas av vid första anblick, det är då soffan gör rummet välkomnande.

Växter för en levande miljö. Att ha växter på kontoret behöver inte vara tidskrävande, det finns många inomhus växter som klarar sig själv. Växter och blommor utsöndrar ett ämne som gör att man blir glad, andas bättre och blir lugnare. En bra investering om det gäspas mycket på kontoret.

Vill du se några konkreta tips på hur anläggningars samtalsrum kan se ut så kan du kika in på www.timetomeet.se s sida och kolla igenom utbuden av rummen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *